Kedves Látogató!

Örömmel tudatjuk, hogy a Gyászfeldolgozás Módszer Magyarország
új honlapja elkészült:
http://www.gyaszfeldolgozasmodszer.hu

Ezen a felületen a Gyógyulás a Gyászból Alapítvány információi lesznek megtalálhatóak.

 

GYÓGYULÁS A GYÁSZBÓL EGÉSZSÉGMEGŐRZŐ, FEJLESZTŐ,
TERÁPIÁS ÉS MŰVÉSZETI ALAPÍTVÁNY

A Gyógyulás a Gyászból Alapítvány jogerősen bejegyzett alapítvány, amelyet Dr. Sarungi Emőke felnőtt- és gyermekpszichiáter, pszichoterapeuta szakorvos alapított. A célkitűzések közt a fő cél a Gyászfeldolgozás önsegítő módszer minél szélesebb körben való terjesztése és gyászfeldolgozás specialisták képzése Magyarországon. Ezen kívül a művészeti pszichoterápia népszerűsítése, transzkulturális projektek létrehozása, fiatal szakemberek támogatása és anyagi támogatás nyújtása olyan személyek számára, akik nem tudják a pszichoterápia vagy a gyászfeldolgozás teljes díját kifizetni. Összességében a támogatandó cél a testi és lelki egészség megőrzése és visszanyerése a terápia, fejlesztés, művészetek eszközeivel.

A kuratórium elnöke: Osváth Viola
Kuratóriumi tagok:
Czabarka Zsuzsanna, Sarungi Emőke
Önkéntesek: Hent Cecília, Murányi Ákos

Számlaszám: 14100282-24250149-01000008
Adószám: 18651357-1-06
Email: gyogyulasalapitvany@gmail.com

Tájékoztató a Gyászfeldolgozás Módszerről®

(Grief Recovery Method®)

A Gyászfeldolgozás Módszer® (Grief Recovery Method®) John W. James és Russell Friedman által alapított és vezetett Grief Recovery Institute-ból indult el útjára az USA-ban a hetvenes években. Azóta több országban is létrejöttek és működnek a módszert alkalmazó és a nemzetközileg elismert, kijelölt kiképző által vezetett gyászfeldolgozás specialistákat képző központok. Andrea Herke Dahlgren Svédországban és Los Angelesben képződött gyászfeldolgozás specialista vezetésével Magyarországon 2009-től indult el a módszer átadása a Gyógyulás a Gyászból Magyar Központban csoportosan és egyénileg a gyászolók és sokféle érzelmi veszteséget átélt emberek megsegítésére. Az eddigi több száz résztvevő visszajelzései és a Központ folyamatban lévő kutatásának eddigi eredményei alapján az önsegítő módszer hatékony lehet sokféle érzelmi veszteség feldolgozásában, valamint a feldolgozatlan gyász okozta testi és lelki egészségkárosodások megelőzésében.

A központ szakmai vezetője 2012 óta Dr. Sarungi Emőke felnőtt- és gyermekpszichiáter, csoportanalitikus pszichoterapeuta, aki 2011-ben Los Angeles/Sherman Oaksban a Grief Recovery Institute-ban végezte el a gyászfeldolgozás specialista képzést Russell Friedmannél, a módszer kidolgozóinak és a könyv szerzőpárosának egyikénél.
További munkatársak: Török Dóra, Fejes-Varga Hedvig és Várkonyi Ágnes Londonban (Grief Recovery UK) és Hent Cecília Los Angelesben (Grief Recovery Institute) képződött gyászfeldolgozás specialisták.


2016. júniusában az első magyarországi angol nyelvű Gyászfeldolgozás Specialista Tréning (Certified Grief Recovery Specialist) Budapesten került megrendezésre Russell Friedman vezetésével, ahol 20 fő segítő szakember képződött ki.
Ez az angol nyelvű tréning annak a honosítási folyamatnak a része, amely során a központ magyar nyelvű kiképző központtá válhat és elindulhatnak a képzések később magyar nyelven is.

További információ:
www.gyogyulasagyaszbol.hu
John W. James- Russell Friedman: Gyógyulás a gyászból, Zafírpress, 2011
www.griefrecoverymethod.com
John W. James- Russell Friedman: The Grief Recovery Handbook, Harper-Collins,2009.

 

KREATÍV SEGÍTŐK 2017.
Jótékonysági Est a Gyógyulás a Gyászból Alapítvány javára

Időpont: 2017.Január 21. 16:30-20:30

Fővédnök: Dr. Barabás Katalin PhD, egyetemi docens, az orvostudomány kandidátusa
Helyszín: Vármúzeum, 6720 Szeged, Stefánia15.

Fellépők és kiállítók: olyan segítő szakemberek, akik valamilyen művészeti ágban jártasak és olyan professzionális művészek, akik segítőként is tevékenykednek vagy szívesen bekapcsolódnak az Alapítvány munkájába.

A műsorban vers, próza, komolyzenei, jazz és rock dallamok lesznek hallhatóak.
Fellépők: Bánki György, Bálint András, Fischer László, Győri - Buczkó Nándor, Hent Cecília, Holman Endre, Horváth Klára, Kőváry Zoltán, Krékits József, Kuba Péter, Pap László, Pető Zoltán, Sarungi Emőke, Somogyváriné Oláh Krisztina, Somogyvári Péter, Tóth Szabolcs, Zboray Miklós

Kiállítás: álomfogók, ékszerek, festmények, fotók, grafikák, horgolt dísztárgyak, installációk, nemez tárgyak,
Kiállítók: Bangó Éva, Farkas Attila, Hegyi-Tóth Erika, Hnyilicza Zsuzsanna, Illés Anna, Kádár Lászlóné, Lantos Kata, Makláry-Zsigmond Brigitta, Meske Art – Kisantalné Paragi Emese, Szabóné Kádár Melinda, Tóth Andrea, Tóth Zsófi, Török Dóra

Belépő: 3500 Ft elővételben,
helyszínen 4000 Ft

Jegyvásárlás:
Telefon: 06-20-3489338 
E-mail: gyogyulasalapitvany@gmail.com
Honlap: www.gyogyulasagyaszbol.hu

Tombola a helyszínen 1500 Ft-ért lesz kapható!
Értéket és egészséget megőrző nyeremények!

Fődíj: 1 éj/2 fő Zamárdiban Wellness Hotelben
Néhány további díj : 1 db Tingatinga festmény Tanzániából, vacsora a Kiskőrössy Halászcsárdában, könyvek, ékszerek,teniszbérlet, masszázskupon

A támogatók közül néhányan: Aquamont Travel, Fabrika Műhely, Hnyilicza Zsuzsa, Szabóné Kádár Melinda, Minna Masszázs Szalon, Plusgratisz Kft, Török Dóra, Triomed Bt.